May 132010
 

I was pushing data from a SQL table to an Informix table using an openquery statement in a trigger and would get the following error.

 

Msg 7343, Level 16, State 2, Procedure MyProcedure, Line 166

The OLE DB provider “Ifxoledbc” for linked server “INFORMIX” could not INSERT INTO table “[Ifxoledbc]”.

 

The following is an example of the T-SQL I was trying to insert. Its been generalized.

insert into openquery(INFORMIX,'select column1,column2,column3,column4,column5,column6,column7,column8,column9,column10,column11,column12,column13,column14,column15,column16,column17,column18,column19,column20,column21,column32, column33 from mytable')
Values ('somedata'
           ,'somedata'
           ,'anumber'
           ,'anumber'
           ,NULL
           ,'2010-03-16 00:00:00.000'
           ,'1'
           ,NULL
           ,NULL
           ,NULL
           ,'2010-03-17 19:00:00.000'
           ,'aname'
           ,'BÃ…KER'
           ,'an address'
           ,NULL
           ,'acity'
           ,'astate'
           ,'azipcode'
           ,NULL
           ,NULL
           ,NULL
           ,NULL
           ,'astatuscode')

I narrowed it down to value:’BÃ…KER’. I did a little more testing and Informix won’t accept the following characters.

 

BadCharacters

I grabbed this table from the following link.

http://www.addressmunger.com/hex_ascii_tables/

 

Does anyone know why Informix won’t accept these characters? I don’t have access to the informix side of things, and I have only an basic knowledge of Informix so input on this problem would be nice.